Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Разом будуймо Україну за основним Законом держави – Конституцією України
27.06.2018

Разом будуймо Україну за основним Законом держави – Конституцією України

У нашому календарі є багато дат, які згуртовують націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. 22 роки тому, 28 червня 1996 року, Верховна Рада України ухвалила Конституцію України. Відтоді цей день є державним святом для українців.
Напередодні свята національної єдності і загальної відповідальності за долю України, 27 червня, у Долинській районній центральній бібліотеці відбулося засідання «круглого столу» під назвою «Конституція – наш закон головний».
Привітав учасників заходу з 22–ю річницею прийняття Конституції України та побажав всім єдності у почесній справі побудови незалежної, правової, заможної та процвітаючої держави заступник голови районної державної адміністрації Михайло Дидяк.
Цікаву та ґрунтовну доповідь «Конституція України – зреалізована мрія поколінь» виголосив почесний голова районної організації ВУТ «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка Степан Янковський.
Сучасна Конституція України не ідеальна. Та сподіваємося, що наш основний закон матиме певні поправки, які зміцнять український дух для добра нашого народу та молодої Української держави. Цій темі був присвячений виступ вчителя історії та правознавства Долинського природничо-математичного ліцею Орест Пиріжок. Про розвиток конституційної думки в Україні, як історичну передумову сучасної Конституції розповів вчитель історії і правознавства Лолинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Богдан Прокопишин. Начальник Долинського бюро правової допомоги Галина Стефанишин у своєму виступі зупинилася на юридичних аспектах виконання основного закону Ураїни.
Доповняли захід пісні у виконанні народного аматорського фольклорного колективу «Барви Прикарпаття» клубу села Княжолука.
Для всіх бажаючих ознайомитися з друкованими джерелами бібліотекарі підготували книжкову виставку «Життя за законом держави». Тут можна знайти не тільки Конституцію України, а і матеріали про історію української державності, про Конституцію Пилипа Орлика, теорію держави і права, роль Конституції в житті країни і людей, права і обов’язки громадян.
Символічно захід, приурочений відзначенню 22-ї річниці Конституції України, завершив Державний Гімн України.
За матеріалами веб-сайту Долинської райдержадміністрації.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)