Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » «Мрій! Читай! Мандруй!» з бібліотекою
05.09.2017

«Мрій! Читай! Мандруй!» з бібліотекою

«Подорожі навчають більше, ніж будь-що інше.
Іноді один день, проведений в інших місцях,
дає більше, ніж десять років життя вдома»
Анатоль Франс

Подорож – чудовий спосіб відпочити, отримати позитивні емоції та стати трішечки щасливішим. Подорож – це завжди відкриття. Подорожуючи, ми відкриваємо для себе світ, а себе – світові. Будь-яка мандрівка, в далекі або ближні країни, дарує безліч знань, спогадів, почуттів та емоцій.
2017 рік Генеральна Асамблея ООН оголосила Міжнародним роком сталого розвитку туризму. Бути туристом – це можливість вибратись із буденної суєти на берег річки, до моря, в ліс, у степ, в гори чи в історичні пам’ятні місця.
Подорожувати можна літаком, потягом, пароплавом чи автомобілем, а ще – за допомогою книги та власних мрій. Це підтверджує і виставка-подорож «Мрій! Читай! Мандруй!» в рамках проекту Молодіжної секції УБА «Display-кросинг». В перші дні осені до участі в проекті долучилася і наша бібліотека, представивши власний варіант виставки.
Бібліотекарі ще раз нагадали відвідувачам, за допомогою яких телепрограм можна помандрувати світом; до читання запрошує будівля бібліотеки, викладена з книг, а різні види транспорту знову і знову кличуть до мандрів.
У розділі «Літературні мандри з героями книг» представлено літературу про подорожі для різних вікових категорій, про різноманітні країни та міста.
Згадати власні мандрівки, насититися приємними емоціями допомагає розділ «Спогади та враження», в якому можна переглянути сувеніри з різних країн світу, фотосвітлини та багато іншого.
Івано-Франківщина, в тому числі й Долинщина – край гір, що підпирають небо, вічнозелених красунь-смерек, дзвінкоплинних потоків-річок, духмяних трав, що зцілять будь-яку недугу, народних промислів… З усіма цими багатствами відвідувачів знайомить розділ «Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах». Якщо ви оберете піші прогулянки, то наша виставка допоможе пройтися «Зеленими слідами Долинщини», побачити найкрасивіші місцини, відвідати культурно-історичні пам’ятки та перлини природи.
Запрошує у гори і унікальний вид транспорту «Карпатський трамвай», який неспішно повезе вас казковими місцями, що іноді перетворюються у справжню екзотику. Холодними ночами мандрівників зігріє вогнище, чи як його називають у наших краях – ватра, яка також представлена на виставці. У нагоді стане і «Кулінарний тур Бойківщиною», де можна ознайомитись з рецептами страв наших предків. А ще тут відвідувачів очікує «гойний» бойко, який з радістю пригостить усіх бажаючих чаєм із цілющих карпатських трав та пахучим медом.
Своєрідними дороговказами до виставки можна назвати звернення до відвідувачів, розміщене у фойє бібліотеки на інформаційній дошці та незвичайну ляльку-мотанку, яка запрошує всіх до перегляду цікавої інформації.
Ну, і оскільки це бібліотечна виставка, інформацію про все перелічене і не тільки можна знайти на сторінках книг. Отож, приходьте до бібліотеки, де вам відкриються незвідані світи! Ми доведемо, що навіть у звичному і буденному можна віднайти цікаве й невідоме. Читайте, мрійте та мандруйте разом з нами, адже як сказав святий Августин: «Світ – це книга. І хто не подорожував по ньому – прочитав у ній тільки одну сторінку»!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)