Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Книга – це цілий світ
19.04.2019

Книга – це цілий світ

День народження книги святкує 190 країн світу. Це свято на честь книги є «подякою» їй за ту неоціненну роль, яку вона відіграє у нашому житті. Не дивлячись на те, що сьогодні ми живемо у час високих технологій, комп’ютерів, Інтернету, безпровідних телефонів, книжка залишається ключем до знань і розвиває мислення і фантазію.
До Всесвітнього дня книги і авторського права, який святкуватимуть 23 квітня, проходять різноманітні заходи: зустрічі з авторами, проводяться конкурси, акції на захист друкованого слова, фестивальні читання, розпродаж книг тощо. 18 квітня літературна студія «Слово» разом з бібліотекарем-координатором Марією Креховецькою, гостями – учителем Сенчак Тетяною Ярославівною та учнями 5-го класу Долинського науково-академічного ліцею «Інтелект» здійснили літературний круїз: «Книга – це цілий світ, в якому відбуваються неймовірні події».
Учнів вразила електронна презентація про незвичайну книгу. Вони з цікавістю розглядали дивні дизайнерські книги, які змінили їх уявлення про книжку в цілому. Дівчатам сподобались такі шедеври, як: кулінарна книга, яку перед прочитанням необхідно запекти, дірява книга, книга 360°, книга-нічник, а хлопців – книги-скульптури, книга-годинник, тривимірні книги, тунельна книга, книга-спеція, в який кожний листок містить в собі певну кількість спецій. Здивування викликала інформація про Вікіпедію, яка складається із 5000 сторінок. Переглянувши відео «Як твориться книга», дізналися про складний шлях, який проходить книга, перш ніж потрапити до читача.
Про те, що маленькі гості люблять і читають книгу, зрозуміло з їх розповідей про прочитані ними книги.
На захід були запрошені місцеві поети, члени літературної студії «Слово» Оксана Сподар, Марія Бойчук, Люба Тимчій. Поетки розповіли про свої улюблені книги і прочитали власні твори, а присутні поринули у світ прекрасної чарівної поезії. Виявилось, що учні не лише зацікавлені творчістю інших, вони самі її творять. Чудово продекламували свої власні вірші Олег Гладун, Тетяна Кравець, Василь Мельникович, Анастасія Олексин.
Гарна книга може навчити, надихнути, вразити і навіть змінити ставлення читача до певних речей. Втім, хорошу літературу не завжди так легко знайти, але тільки не в нашій бібліотеці…Книжкова виставка «Книга і світ – читай найкраще», що експонується в літературно-мистецькому залі, знайомить з добіркою книг, які варті уваги і зможуть справити враження. Серед них: найяскравіші бестселери, відомі у всьому світі, та менш відомі твори популярних зарубіжних і українських письменників.
Далі – добірка художніх книг, що спонукають до роздумів над власним буттям, зміни себе і навколишнього світу. А ще на читачів чекають фантастичні світи, незвичайні історії кохання та багато іншого.
Доповненням до книжкової виставки стала викладка літератури «Безсмертя творів Вільяма Шекспіра», присвячена 455-річчю від дня народження найвідомішого англійського автора епохи Відродження. Творчість Шекспіра ніколи не вийде з моди, тому що підняті в ній теми любові і ревнощів, дружби і зради, благородства і підлості, влади і смиренності – актуальні завжди.
І хоча гості нашої сьогоднішньої зустрічі ще надто маленькі, щоб читати саме ці твори, але надзвичайно допитливі. Вони з великим задоволенням знайомилися з виставкою, книги якої читатимуть вже в недалекому майбутньому.
І наостанок, настанова від Костянтина Паустовського: «Читайте! Читайте! Читайте! Читайте не поспішаючи, щоб не втратити жодної краплі коштовного змісту книги. Читайте! Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги!»
Запрошуємо до нашої бібліотеки скористатися багатим та різноманітним книжковим фондом і переглянути нашу цікаву та змістовну книжкову виставку!
А всім шанувальникам книги, бажаємо нових, захоплюючих відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! Ми сподіваємось, що для всіх учасників книга стане справжнім другом і порадником на довгі літа.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)