Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Досвідом діляться бібліотечні менеджери
30.06.2013

Досвідом діляться бібліотечні менеджери

В останнє десятиліття в професійній бібліотечній термінології щораз частіше використовується поняття «менеджер бібліотеки». Одною з найхарактерніших тенденцій сучасності є активний інтерес до менеджменту, який відбив нагальну потребу бібліотек у формуванні нового класу фахівців, здатних до вирішення найскладніших проблем.
20 та 25 червня Івано-Франківська ОУНБ ім. І.Я. Франка організувала заняття Школи менеджера «Історії успіхів реалізації програми «Бібліоміст». 20 червня учасники Школи ознайомились з роботою центральної міської бібліотеки та філій №2, №3 й переглянули відеофільм «Програма «Бібліоміст» в обласній науковій універсальній бібліотеці ім. І. Франка». Директор ОУНБ Людмила Бабій, заступник начальника управління культури, національних меншин та релігій Василь Тимків, заступник начальника управління культури Івано-Франківського міськвиконкому Любомир Никорак та регіональний представник програми Богдан Микицей у своїх виступах розповіли про хід реалізації програми «Бібліоміст» у бібліотеках Івано-Франківської області та зазначили роль сучасних книгозбірень для розвитку місцевих громад. Директор Івано-Франківської міської ЦБС Ганна Медвідь, директор Надвірнянської ЦБС Марта Кушнерчук та завідувач відділу інформаційних технологій «Інтернет-центр» Рожнятівської ЦБС Галина Фреїшин поділились досвідом роботи своїх бібліотек.
25 червня учасники школи відвідали Заставнівську ЦБС Чернівецької області. Директор Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка Антоніна Іваницька та директор Заставнівської ЦБС Олександра Стасюк провели для гостей екскурсію бібліотекою та розповіли про свої напрацювання. Позитивно охарактеризували роботу бібліотек присутні на зустрічі голова районної ради, голова РДА, начальник відділу культури, а також друзі та партнери бібліотеки.
Також учасники Школи менеджера мали змогу ознайомитись з роботою бібліотеки-музею села Кадубівці, яка працює за програмою «Збереження і відродження традицій рідного краю» та є переможцем конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» програми «Бібліоміст».
Загалом програма Школи менеджера була цікавою, пізнавальною та насиченою і дала поштовх втіленню нових ідей для розвитку бібліотек.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)