Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » День Гідності та Свободи
21.11.2017

День Гідності та Свободи

Сьогодні – День Гідності та Свободи.
В історії України було багато трагічних сторінок. Останнім часом до них додалося ще декілька подій, які змінили наше життя, наш народ і нашу державу. Це події на Майдані та на Сході України. Мабуть, ще ніколи Українська держава не переживала таких важких часів як сьогодні, адже кожен новий день примножує пантеон українських героїв, бо й нині на сході гинуть відважні сини України за волю, свободу та людську гідність. Але саме Майдан став виміром людськості та гідності кожної людини – Майдан, про який ми не повинні забувати.
Не залишаються поза увагою ці події і в нашій бібліотеці. В залі абонементу до уваги користувачів книжкова виставка «Ми є народ, якого не здолати».
Перший розділ («Події, які змінили нас») репрезентує видання, присвячені Помаранчевій революції, яка була Святом Свободи, і Революції 2013 року, Революції Гідності, книги про учасників Майдану та Героїв Небесної Сотні.
А ось у другому розділі виставки («Слово про Майдан») представлені видання, які розповідають про перебіг Революції Гідності, що пробудила у душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі. Тут фотоальбоми, спогади очевидців подій, романи, оповідання, нариси. Строкатий килим із віршів, есеїв і щемливих оповідань найкращих українських авторів змусить задуматися над цими подіями кожного із нас. Це ще одна згадка про Майдан та Небесну Сотню у творах таких авторів як: Брати Капранови, М. Матіос, В. Базів, А. Листопад, М. Соченко, Н. Дичка та ін. Відсилка до «Бібліотеки Майдану» дасть змогу нашим користувачам ознайомитися із тими книгами, які тримали в руках, гортали чи читали учасники Революції Гідності.
Третій розділ – «Війна без приводу війни» – присвячено російсько-українському протистоянню на Сході України, трагічним сторінкам антитерористичної операції, долям звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій. Тут представлено твори Г. Вдовиченко, Б. Гуменюка, С. Талан, В. Шкляра, С. Жадана, С. Лойка, С. Гериліва, Є. Положія та збірки поезій наших земляків: Н. Дички, О. Гошилика, Л. Михайліва, Н. Балагурак, Ю. Микитин, О. Надольської. Це книги про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберегти єдність країни, про тих, хто робив героїчні вчинки, просто добре виконуючи свою роботу і залишаючись вірним присязі. Вони – про Героїв: тих, хто загинув, і тих, хто вижив, пройшов, пережив. Тут ви можете прочитати знакові історії про знакові події цієї неоголошеної війни на Донбасі…
А ще ознайомитися із пам’яткою «Їм судилось впасти у Небесну вись», присвяченою світлій пам’яті полеглих воїнів АТО, наших земляків.
Запрошуємо до нашої книгозбірні на перегляд книжкової виставки, бо вона – про незламний дух українського народу.
Шануймо подвиг наших Героїв і завжди пам’ятаймо: що буде завтра – невідомо, треба сьогодні жити гідно!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)