Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Нестаціонарне бібліотечне обслуговування: реалії сьогодення
30.03.2017

Нестаціонарне бібліотечне обслуговування: реалії сьогодення

Головною стратегічною характеристикою діяльності публічної бібліотеки була і залишається доступність. Найважливішим її фактором є зручне територіальне розміщення книгозбірні та забезпечення доступу різним соціально-віковим групам населення як до самої бібліотеки, так і до послуг, які вона надає. За кордоном та в Україні все частіше культивується точка зору, що книга має вийти назустріч тим людям, які ніколи не відвідували бібліотеки. Цей принцип часто реалізується через нестаціонарні форми обслуговування, більшість з яких відома ще із 20-х років минулого століття. Щоправда, застосовуючи традиційні форми такого обслуговування, сучасні бібліотеки надають їм нового забарвлення, адаптують до сучасних умов, щоб у повній мірі відповідати численним викликам часу.
Про все це говорили бібліотекарі ЦБС під час першого у 2017 році заняття Школи удосконалення бібліотечної майстерності за темою «Організація нестаціонарного бібліотечного обслуговування». Така тема була вибрана невипадково, адже в сьогоднішніх умовах децентралізації, формування ОТГ, питання нестаціонарного бібліотечного обслуговування виступає на перший план.
Завідувач методично-бібліографічного відділу Зеновія Тарантюк у своєму виступі здійснила екскурс в історію нестаціонарного обслуговування та розповіла про основні аспекти цього питання сьогодні, означила терміни й поняття, плюси і мінуси таких форм бібліотечної діяльності.
Провідний методист Надія Кушнірчук детально розповіла про вуличні акції з популяризації читання, організацію літніх читань в ході консультації «Книжка йде до людей».
Присутні переглянули відеосюжети про нестаціонарне обслуговування в цілому та про бібліобуси країн світу, а також пройшли експрес-тестування «Наскільки у вас розвинена інтуїція?» (згідно з тестом, розробленим
П. Коулманом, професором психології та освіти Колумбійського університету) та інтернет-тест «Для бібліотекарів від Бібліотечної феї».

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)